RIJBEWIJS A2.

Een rijbewijs A2 is de middelmaat bij de motorfietsen. Ideaal om je te verplaatsen voor het woon-werktraject of in je vrije tijd te genieten van het motorrijden.

De houder van een rijbewijs A2 mag volgende voertuigen besturen:

  • Motorfietsen met een maximumvermogen van 35 kW, een vermogen/gewichtsverhouding van niet meer dan 0,2 kW/kg en niet afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.

Aan de voertuigen van deze categorie mag een aanhangwagen gekoppeld worden, behalve aan een motorfiets met zijspan waarvan het zijspanwiel niet is uitgerust met een rem;

  • Let op: als je al (meer dan) twee jaar een rijbewijs A1 hebt en wil doorgroeien naar categorie A2 of A volg je het traject geleidelijke toegang. Hierbij moet je geen theorie-examen meer afleggen. Je start meteen met de verplichte praktijkopleiding.

 Theorie (minimumleeftijd: 19 jaar en 9 maanden)

Je kan via onze rijschool 12 uur theorieonderricht volgen of je studeert de leerstof zelf. Dit kan via een handboek of via www.theorie-blokken.be

Via ons kantoor kan je dit studiemateriaal aanschaffen.

Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Om te slagen moet je minstens 41 vragen juist beantwoorden. Ben je geslaagd, dan blijft je theorie-examen 3 jaar geldig. Ben je niet geslaagd, dan kan je op een latere dag opnieuw het examen afleggen. Het aantal herkansingen is onbeperkt.

Praktijk (minimumleeftijd: 20 jaar)

Als je geslaagd bent voor het theoretisch examen, kan je starten met het praktische gedeelte. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden.

  • 12 uur les: je volgt minimum 12 uur praktijkles bij ons en legt het volledige praktijkexamen af met de motorfiets van de rijschool. Ben je geslaagd, dan heb je je rijbewijs A2.
  • 9 uur rijles + voorlopig rijbewijs: je volgt minimum 9 uur praktijkles bij ons en legt samen met de rijschool je praktijkexamen op privéterrein af. Ben je geslaagd, dan krijg je een voorlopig rijbewijs dat 1 jaar geldig is. Binnen dit jaar volg je drie uur extra praktijkles bij ons en leg je het praktijkexamen op de openbare weg af met de rijschool.  De proef op de openbare weg kan ten vroegste één maand na de datum van afgifte van het voorlopig rijbewijs worden afgelegd.

Onze motors

  • Automatisch geschakelde A2

  • BMW 750 GS

    Motor A2
Maximum snelheid 190km/h
Benzine

WIJ VERWACHTEN DAT JULLIE VOLGENDE ZAKEN ZELF VOORZIEN:

Helm, lange jas, lange broek, handschoenen, motorlaarzen of hoge schoenen

Prijzen

30

INSCHRIJVING (*1)

78/h

SOLO PRAKTIJKLES A2

70/h

DUO PRAKTIJKLES A2

150

Examenbegeleiding

(*1) Wij rekenen een éénmalig te betalen inschrijvingskost aan.

(*2) De eerste 3 lesuren zijn standaard solo lessen om het niveau in te schatten.