Rijschool Janssen

Historie – ontstaan

Na een jarenlange carrière bij de Federale wegpolitie bedacht Ronny Janssen een nieuw concept van rijopleiding. Voorheen had je enkel de vrije begeleiding en de erkende autorijscholen. Rijbegeleiding Janssen werd in oktober 2006 opgericht. De wetgeving bood immers vanaf dat moment de mogelijkheid om als gebrevetteerde instructeur op zelfstandige basis autorijles aan te bieden tegen betaling. Een eerste lesauto werd aangeschaft en rijlessen werden gegeven in gans de provincie Antwerpen. De leerlingen werden thuis opgehaald.

Al snel bleek dat dit nieuwe concept een schot in de roos was. Vanuit heel de provincie deden leerlingen beroep op onze diensten om tegen een democratische tarief hun rijbewijs te behalen.

Jaar na jaar werd ons leerlingenbestand groter en groter. In 2013 hebben we rijbegeleiding Janssen omgedoopt tot een Vereniging Zonder Winst en hebben wij bijkomend een gewone commanditaire vennootschap opgestart waar wij onze erkende autorijschool in ondergebracht hebben. Alzo konden we ook voorzien in het afleveren van de officiële attesten.

Over ons

Het team van Rijschool Janssen bestaat uit 5 vaste instructeurs op 3 locaties namelijk, Turnhout, Dessel en Lommel. Verder hebben wij nog 5 losse medewerkers die op zelfstandige basis voor ons werken. Zij kunnen ingezet worden naargelang de drukte die zich voordoet. Hierdoor zijn er nooit lange wachttijden om je rijlessen aan te vatten.  Al onze instructeurs hebben jaren ervaring in de rijschoolsector. Dat zij vakbekwaam zijn blijkt uit volgende statistieken van onze rijschool:

In 2019:

Categorie AM: 94% behaalde hun rijbewijs na het eerste praktijkexamen.

Categorie A: 40% behaalde hun rijbewijs na het eerste praktijkexamen.

Categorie A2: 60% behaalde hun rijbewijs na het eerste praktijkexamen.

Categorie B: 66% behaalde hun rijbewijs na het eerste praktijkexamen.

Categorie BE: 86% behaalde hun rijbewijs na het eerste praktijkexamen.

Ons wagenpark bestaat uit milieuvriendelijke voertuigen die rijden op aardgas (CNG).

We rijden voor het rijbewijs B en BE met VOLKSWAGEN & AUDI voor de categorie A1, A2 en A met BMW en voor de categorie AM met Silence en NIU.

Ons lesvoertuig met automatische versnellingsbak betreft een volledig elektrisch aangedreven voertuig Vw Golf 7.

Al onze lesauto”s zijn voorzien van een dubbele bediening zodat je zorgeloos kan rijden.

Tenslotte beschikken we ook over een aanhangwagen waarmee je via onze diensten het rijbewijs BE kunt behalen motorklasse; AM, A1, A2 en A.

ONZE VOERTUIGEN

  • Milieuvriendelijk
  • Dubbele bediening
  • Aanhangwagen voor rijbewijs BE
  • Tweewielers: A, A2, A1, AM

© design by CRE8ORS & Dries Janssen