Terugkommoment

Het terugkommoment is een opleiding van 4 uur voor beginnende bestuurders. De opleiding bestaat uit een introductie, een praktijkoefening en een groepsgesprek. De opleiding gaat door in groepen van 6 tot 18 personen.

Je ontvangt een oproepingsbrief van de Vlaamse overheid om aan het terugkommoment deel te nemen. Je kan vrij kiezen bij welke instelling je aan het terugkommoment wil deelnemen.

Wij zijn erkend om het terugkommoment te organiseren.

Voorwaarden

Het terugkommoment is een verplichte opleiding voor nieuwe bestuurders die hun (laatste) voorlopig rijbewijs hebben afgehaald (bij een vlaamse gemeente) vanaf 1 oktober 2017. Na het behalen van je definitieve autorijbewijs heb je 6 tot 9 maanden om deel te nemen aan het terugkommoment.

Het terugkommoment bestaat uit 3 delen:

  • Een kennismaking (30’)

  • Praktijkoefeningen op een afgesloten terrein (120’)

    De praktijkoefeningen focussen op risicoherkenning. Op ons afgesloten terrein leer je hoe je stopafstand wordt beinvloed door je snelheid en ervaar je m.b.v. een ‘alcoholbril’ hoe rijden onder invloed de vaardigheden beïnvloedt. Je zal ook ervaren hoe afleidingen tijdens het rijden invloed hebben op je vaardigheden en het vermogen om te reageren op onvoorziene situaties.

  • Een groepsgesprek over verkeersattitude (90’)

    Tijdens het afsluitend groepsgesprek bespreken jullie de ervaringen die in de praktijksessie werden opgedaan met de instructeurs en medekandidaten. Ook de ervaring die je als nieuwe bestuurder hebt opgedaan tijdens de eerste  maanden van je ‘rijcarrière’ worden besproken. Het groepgesprek gaat over verschillende aspecten van het autorijden zoals de risico’s van alcohol of druggebruik achter het stuur, de sociale druk van o.a. passagiers, vermoeidheid, smartphonegebruik tijdens het rijden en andere.

SCHRIJF JE HIER IN!

© design by CRE8ORS & Dries Janssen